De mange små skridt, gør en stor forskel for de mindste!

Tim Vermund (S) Børnenes Viceborgmester i Odense

At der er gode, lærerige, omsorgsfulde og trygge rammer for vores børn i vuggestuer, dagpleje og børnehaver er en af hjørnestenene i vores velfærdssamfund og derfor et af de afgjort vigtigste områder for os i socialdemokratiet, men vi har lært, at det kan gå op og ned for den kommunale økonomi og vi skal være påpasselige med at love noget, vi ikke kan levere på, selvom vi gerne ville.

Når det har været svært, har vi beskyttet normeringen og tilpasset andre steder. Kampen for bedre velfærd er et langt sejt træk;

I 2016 fjernede vi ellers planlagte besparelser på dagtilbud for 25 mio. I 2017 Tilførte vi midler med velfærdsprocenten ”De yngste børn 31,87 mio.”

I 2018 Tilførte vi midler med velfærdsprocenten ”Styrkede daginstitutioner på 18.08 mio.” og fjernede forslåede besparelse på dagtilbud på 21 mio.

I 2019 Tilførte vi midler, puljetilskud til institutioner med mange udsatte børn på 8,36 mio.

Her i 2020 Har vi tilført penge til demografi på 10,8 mio. og tilført fra puljen til minimumsnormeringer på 17,6 mio. som vi har fået fra Christiansborg.

Det er mange små skridt, som gør en stor forskel for de mindste og uanset om man kalder det minimumsnormeringer eller ej, vil vi fortsætte den kurs, som vi har haft siden 2016, hvor vi prioriterer flere penge til området, når vi kan og skærmer kernevelfærden imod de værste besparelser, når vi er tvunget til at skære ned.

Med venlig hilsen Tim Vermund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *