God undervisning med bøf og bearnaisesauce

Ved siden af at være viceborgmester arbejder jeg som lærer. Jeg havde engang en elev, som jeg havde haft vanskeligt ved få motiveret i undervisningen. Han gav ofte udtryk for at skolen var kedeligt og ville sjældent lave det jeg bad ham om uanset, hvor engageret jeg mødte ham. Jeg prioriterede at tale lidt mere med ham og vi kom tilfældigt ind på bearnaisesauce. Hans øjne lyste op og jeg så et kæmpe smil, som jeg ikke havde set hos ham før. Vi snakkede et kvarters tid om den perfekte tilberedning af bøf, hvad man gør for at saucen ikke skiller og meget mere. Jeg kunne mærke at vores relation blev voldsomt forbedret og at jeg efterfølgende i langt højere grad kunne få ham med i min undervisning. Jeg aftalte med hjemkundskabslæreren at de ville arbejde med bearnaisesauce og kom ned og smagte det flotte resultat. Der skal ikke altid så meget til at finde et fælles mødested, men det er afgørende at der er tid og rum til at det sker ude i vores folkeskoler. Vi kan gøre en kæmpe forskel i vores folkeskole i Odense, men vi skal have større tillid til at medarbejderne og give dem mere indflydelse på hvordan de opnår bedre resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *